Megmutathatom neked az utat, de magadnak kell végigjárnod.

Megmutathatom a vizet, de csak te tudsz belőle inni.

                                                                                                              ( A. de Mello )


Belépés

Név

Jelszó

Regisztráció
Elfelejtetted a jelszavad?

Fülakupunktúra

A fülakupunktúra a reflexológia egyik ága, mely Keletről jutott el Európába.
 A Kínában több ezer éve ismert és a mai napig alkalmazott módszer azon az ősi felismerésen alapul, hogy az emberi fül különböző felületei valamilyen módon összeköttetésben állnak a test más részeivel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy a fül megfelelő területeit stimulálva befolyásoljuk a velük „kapcsolatban” álló szerveket.


 A kínai rendszertől függetlenül Európában csupán néhány évtizede készültek el az első dokumentumok, az idegsebész-akupunktőr a francia  Dr. Paul Nogier munkásságának eredményeképpen.
Nogier elmélete szerint a fül rajzolata egy fordított testhelyzetben fekvő magzat képére hasonlít, így az érzékeny területek az embrió megfelelő testrészeinek azonosításával határozhatók meg.


 A fülben gyakorlatilag valamennyi szervnek, idegrendszernek, izom-és csontrendszernek van kivetülési területe.
 A fülön több mint 120 akupunktúrás pont található.Az akupunktúrás pontok stimulálása szabályozza a szervek energiaellátását. Ezen előnyös tulajdonságainak  köszönhetően általánosan javítja egészségünket, és segít megelőzni a betegségeket.

 

A kezelés hatékonyan vethető be depressziós és szorongásos panaszok esetén is, hiszen jelentős mértékű stresszoldó hatással bír. A tartós fülakupunktúra régóta használatos fogyókúrák kiegészítő kezeléseként, mert csökkenti az étvágyat  és fokozza szervezetünk méregtelenítését.

 

 A fülakupunktúrás kezelés, mint addiktológiai eljárás korunk talán legnagyobb és legnehezebben leküzdhető szenvedélybetegségeire az egyik leghatékonyabb gyógymód:

   - dohányzásról való leszokás,
   - túlsúly esetén segít a fogyásban: étvágycsökkenés, anyagcsere átállítás, méregtelenítés,
   - alkoholfüggőség, az alkoholról történő leszokás utáni utókezelés, a visszaesés megakadályozása,
   - drogfüggőség és utókezelés.

 

 

 

 

      


vissza
Masszázsmagazin

© AyacLab Web Development